Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 95+ jaar ervaring
 • 20+ Touringcars
 • 100+ Busreizen
 • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 4-daagse Muziekreis Denemarken en Zweden

4-daagse Muziekreis Denemarken en Zweden

Twee reisdoelen die met elkaar zijn verbonden door The Bridge, bekend uit een van de meest succesvolle TV-thrillerserie. Deze brug verbindt Kopenhagen, waar u een bezoek brengt aan het Balanchine-ballet Jewels, met het Zweedse Malmø. Hier woont u een uitvoering bij van Ponchielli’s opera La Gioconda, die in stijl tussen Verdi en Puccini ligt en vermaard is vanwege de Urendans en de aria Suicidio, vaak gezongen door Maria Callas en Renata Tebaldi. Tevens bezoekt u in Kopenhagen het indrukwekkende Statens Museum for Kunst en verkent u Malmø. Onderweg maken we een stop in Roskilde voor een bezichtiging van de beroemde kathedraal.

Donderdag 27 april:
Via Noord-Duitsland en oversteek naar Denemarken per boot bereikt u Kopenhagen. Voor aankomst bezoekt u de kathedraal van Roskilde. Hier liggen bijna alle vorsten van Denemarken vanaf de middeleeuwen begraven. De kerk was eerst een eenvoudig houten gebouw, maar werd later uitgebreid tot de kerk die hij nu is. ’s Avonds inchecken in het hotel, Lautrup Park en aansluitend dineren. Dit middenklas hotel is gelegen op ca. 20 min. rijden van het centrum Kopenhagen.
Hotel met lift, bar en restaurant.

Vrijdag 28 april:
’s Ochtends brengt u een bezoek aan het Statens Museum for Kunst. Dit museum is gebouwd in 1896 en ontworpen door architect Jens Vilhelm Dahlerup. In 1970 werd het uitgebreid door architect Niels Koppel en in 1998 opende de nieuwste vleugel die ontworpen was door Anna Maria Indrio.De collectie van het museum omvat onder meer zo’n 9000 schilderijen van zowel Deense als internationale kunstenaars, uit verschillende tijden. In de nieuwste vleugel bevindt zich ook de zogenaamde “beeldenstraat” (Skulpturgade). ’s Middags heeft u vrije tijd in Kopenhagen.

Na het diner vertrekt u naar de balletvoorstelling Jewels in het Koninklijk Theater Kopenhagen. Jewels is een fonkelend drieluik van de grote dansvernieuwer George Balanchine. Het is niet alleen een ode aan de fraaiste edelstenen, maar ook aan de Franse, Amerikaanse en Russische balletstijl. Elegant, geraffineerd en messcherp.

 

Zaterdag 29 april:
Vandaag krijgt u een rondleiding door Malmø, waarin opgenomen The Castle en St. Peter’s Church. Aansluitend heeft u tijd het centrum zelf te verkennen.

Na het diner bezoekt u de opera La Gioconda van Ponchielli in de Opera van Malmø.
Giacomo Puccini sprak altijd met grote genegenheid over zijn leraar Amilcare Ponchielli, een componist dievooral bekend is van dat ene meesterwerk, La Gioconda. Het verhaal van deze opera is gebaseerd op een toneelstuk van Victor Hugo en het libretto werd geschreven door niemand minder dan Arrigo Boito (Otello, Falstaff). La Gioconda is een groots opgezette opera met enorme koorscènes en een spectaculair ballet (het populaire Danza Delle Ore). De emoties op het podium lopen hoog op wanneer de verraderlijke spion van de inquisitie Barnaba zijn web spint voor La Gioconda, de zangeres die hem haar liefde weigerde. La Gioconda ziet haar moeder beschuldigd worden van hekserij en iedere hoop op liefde van de edelman Enzo verdwijnen, voordat zij zelfmoord overweegt in haar beroemde aria Suicidio.

Zondag 30 april:
Tijdens de terugreis brengt u een bezoek aan Schloss Celle.

Genoemde prijs voor deze busreis is inclusief:

 • Retour veerboot en brug
 • 3x overnachting in uitstekend hotel met ontbijtbuffet
 • 3x driegangen diner
 • Entree Jewels en La Gioconda
 • Entree kathedraal Roskilde
 • Entree Statens Museum
 • Entree Schloss Celle
 • Reisleiding Rudolf Nammensma

Toeslag 1-persoonskamer € 100,-

Route: Leeuwarden – Heerenveen – Drachten – Leek – Hoogkerk – Groningen – Zuidbroek – Winschoten

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!