Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
 • 99+ jaar ervaring
 • Geld-terug-garantie
 • SGR & ANVR zekerheid
 • De mooiste busreizen

Home » Reizen » Meerdaagse reizen » Kerstreizen » 4-daagse kerst-operareis Stuttgart

4-daagse kerst-operareis Stuttgart

Dit jaar gaan wij met Rudolf Nammensma tijdens de kerst naar Stuttgart, en bezoeken daar  in de Staatsoper van Stuttgart  de vermaarde Opera Don Giovanni van Mozart. Bovendien bezoeken wij het  ballet Don Quichotte een schitterende sprookjesachtige uitvoering van Tsjaikovsky.

Programma kerstreis Stuttgart

Zaterdag 24 december. ’s Morgens vertrek. Vanuit diverse opstapplaatsen rijden wij via een koffie-, lunch- en theestop naar ons Hotel in Stuttgart. ’s Avonds  is er een Kerstdiner in het hotel aansluitend gelegenheid om de kerstnachtdienst te bezoeken.

Zondag 25 december. ‘s Ochtends brengt u een bezoek aan het vermaarde Residenzschloss Ludwigsburg, vlak bij Stuttgart. Dit is een van de meest imponerende en in originele staat verkerende barokke bouwwerken van Europa. Het slot is niet alleen groots maar ook groot: het bevat naast adembenemend mooie vertrekken ook een theater en enkele musea. Op de terugweg rijden we langs Würtemberg. Daar heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving en ziet u de eenvoudige, maar mooi bewaard gebleven Grabkapelle. Na het diner bezoekt u de opera Don Giovanni van Mozart in de Staatsoper Stuttgart.

Maandag 26 december. Een ander hoogtepunt in het culturele aanbod van Stuttgart vormt de Staatsgallerie. De basis voor deze grote kunstverzameling met enkele duizenden schilderijen en beelden werd gelegd in de achttiende eeuw door de plaatselijke hertogelijke familie. Sindsdien is de verzameling alleen maar gegroeid waardoor er naast renaissance en barokke kunst ook meer hedendaagse werken te bewonderen zijn. Het museum heeft ook een Nederlandse verzameling (1500-1700). Een paar grote namen  Memling, Rubens en Rembrandt, Dali, Kandinsky en Matisse.
Na het diner brengt u een bezoek aan het sprookjesachtige ballet Don Quichotte. Voor wie het ballet niet kent: het is een klassiek ballet dat buiten de drie van Tsjaikovsky valt, maar vol zit met demonstratiemomenten: solo’s en duetten. En dan is er de fantastische temperamentvolle muziek.

Dinsdag 27 december. Op de terugreis maken we tijd voor een tussenstop in het plaatsje Worms aan de Rijn. U bezichtigt daar de Dom uit de twaalfde eeuw, die een belangrijke rol speelt in het Duitse Nibelungenlied, dat op zijn beurt de basis vormde voor Wagners operacyclus Der Ring des Nibelungen. U bezoekt ook de plek waar een van de hoofdfiguren de felbegeerde goudschat weer aan de Rijn toevertrouwde.

Kerstreis is inclusief:

 • 3x overnachting met ontbijtbuffet
 • 1x 4 gangen diner
 •  2x 3 gangen diner
 • Entree Opera  Don Giovanni
 • Entree ballet Don Quichotte
 • Entree Ludwigsburg
 • Entree Staatsgallerei
 • Reisleiding Rudolf Nammensma

hotel park inn radisson

Overnachtingen zijn geregeld in Hotel Park Inn by Radisson in Stuttgart

Een uitstekend middenklas hotel gelegen op 2 min lopen van het Marienplatz en dicht bij het centrum.

Toeslag één pers. kamer EUR 150,-

Opstapplaatsen: Groningen-Hoogkerk-Leek-Drachten-Leeuwarden-Grou-Heerenveen-Meppel

Bekijk onze reisgids 2022 online

Onze reisgids voor 2022 kunt u gratis bestellen of online bekijken!