Boek deze busreis

Busreis niet beschikbaar
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
  • 95+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 3 daagse Operareis Hamburg

3 daagse Operareis Hamburg

Deze reis brengt u naar Freie und Hansestadt Hamburg, de op één na grootste stad van Duitsland. Op het programma staan twee voorstellingen in de Staatsoper en bezoeken wij de Kunsthalle en één van de mooiste Botanische tuinen in Europa. Dit alles weer onder de bezielende leiding van Rudolf Nammensma.

1e dag: ’s Morgens vertrek. Vanuit diverse opstapplaatsen rijden wij via een lunchstop naar Hamburg.  Na ons te hebben ingecheckt kunt u de omgeving verkennen . Voor de liefhebbers is er ’s avonds de balletvoorstelling  Anna Karenina (tegen meerprijs). John Neumeier is een van de grote choreografen van dit moment. Niet alleen leidde hij jarenlang het ballet van Hamburg, hij maakte ook naam met zijn choreografieën op Bachs Matthäus Passion en Weihnachtsoratorium. Een ander groots ballet schreef hij op Tolstoi’s roman Anna Karenina, wat hem fantastische recensies opleverde. Dit ballet, gedanst in de Staatsoper Hamburg kunt u bijboeken. Na de voorstelling brengt de chauffeur u terug naar het hotel.

2e dag: Na het ontbijt  bezoeken wij de Kunsthalle Hamburg met een uitgebreide en zeer gevarieerde verzameling grote meesters uit het verleden en heden. Aansluitend vrije tijd in het centrum.
Vroeg in de avond brengt de chauffeur u naar de Staatsoper voor  de Opera L’Elisir d’Amore. Een van de grootste namen op regiegebied en naturalistische decors ( zo echt mogelijk) was Jean-Pierre Ponelle. Veel grote operazangers, waaronder Luciano Pavarotti, hebben er opgetreden. De Staatsopera pakt uit met zo’n decor in Donizetti’s geliefde en komische Don Pasquale, een opera vol heerlijke melodieën en met een van de lastigste koren in dat genre: het Bediendenkoor.

3e dag: Na het ontbijt  bezoeken wij de prachtige en mooi aangelegde Botanische tuin van de Universiteit  van Hamburg.  Na ruim op onthoud vertrekken wij weer richting Nederland.

Prijs is inclusief:

  • 2x overnachting met ontbijtbuffet
  • entree Opera L’Elisir d’Amore (t.w.v. € 77,-)
  • entree Kunsthalle
  • bezoek Botanische tuin
  • reisleiding Rudolf Nammensma

***Hotel Novum Style Hamburg.  Een middenklas hotel gelegen aan de Steindamm in het centrum van Hamburg op loopafstand van restaurants, terrassen en winkels.  Lift en sauna in het hotel

Bij te boeken Ballet Anna Karenina € 77,00
Toeslag 1 persoonskamer € 80,00

Opstapplaatsen: Leeuwarden-Grou-Heerenveen-Drachten-Leek-Hoogkerk-Groningen-Hoogezand-Zuidbroek-Winschoten

 

 

 

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!