Boek deze busreis

Deze busreis: € 595,00
Bel om te boeken
SGR ANVR Calamiteiten Kiwa
  • 95+ jaar ervaring
  • 20+ Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Home » Reizen » 5 daagse reis Saarland

5 daagse reis Saarland

Het Saarland is de kleinste Duitse deelstaat tegen de grenzen met Frankrijk en Luxemburg aan. Het gebied is in de loop der geschiedenis afwisselend Frans en Duits geweest. Sinds 1957 behoort het weer bij Duitsland. Door de staat meandert de rivier de Saar en de hoofdstad is Saarbrücken.

Ontdek tijdens deze reis het fantastische landschap, de geschiedenis van Saarland en de spectaculaire rivieren. Tijdens deze uitgebreide reis gaat u op bezoek bij nabijgelegen stad Metz, waar één van de grootste kathedralen van Frankrijk is gevestigd. We varen met een cruise over de adembenemende rivier de Saar naar de hoofdstad Saarbrücken en doen verschillende stadswandelingen. Proef daarnaast de bekende frisse witte wijnen uit het gebied tijdens de wijnproeverij.

Globaal programma:
1e dag
’s Morgens vroeg vertrek uit diverse opstapplaatsen rijden we via een koffie- en lunchstop naar Trier de Oudste stad van Duitsland en vervolgens rijden we naar ons hotel in Bexbach Saarland.

Trier

2e dag
Na het ontbijtbuffet rijden we naar de hoofdstad van de Elzas Straatsburg. Hier maken wij een stads rondvaart en een wandeling met gids en krijgt u tijd zelf wat te ondernemen.
’s Avonds vrije tijd.

 

Straatsburg

3e dag
Vandaag naar Metz, de verrassend mooie hoofdstad van de Franse Lotharingen gelegen aan de rivier de Moezel. Hier maken we een stadswandeling met gids en bezoeken o.a. De Kathedraal Saint-Étienne van Metz, één van de grootste kathedralen van Frankrijk. Na de vrije lunchpauze rijden we via een fascinerende landschap van de Moezel naar de wijnproeverij. ’s avonds dineren in ons hotel restaurant.
’s Avonds dineren in het hotel

Metz

4e dag
Na het ontbijtbuffet bezoeken we Saarbrücken voor een stadswandeling o.l.v. een stadsgids. Saarbrücken heeft in zijn meer dan duizend jaar oude geschiedenis veel meegemaakt. In het jaar 999 schonk keizer Otto III de koninklijke burcht ‘Sarabucca’ aan de bisschoppen van Metz. Dit was de eerste vermelding van de huidige stad Saarburg. Na de vrije lunchpauze rijden we naar de porseleinstad  Mettlach en laten we ons inschepen voor een prachtige cruise over de Saar naar Saarburg. ’s Avonds dineren in ons hotel.

 

Saarbrücken en Saarschliefe

5e dag

Na het ontbijt bezoeken we de stad Luxemburg met vrije lunchpauze en vervolgens naar ons dineradres in Nederland.

Luxemburg stad

 

De prijs is inclusief:
– 4x overnachting met ontbijtbuffet
– 4x diner in het hotel
– stadsgids Saarbrücken
– cruise over de Saar van ca. 2 uren
– stadsgids Metz
– wijnproeverij
– stadsgids Straatsburg
– rondvaart door Straatsburg
– diner op de terugreis
– luxe touringcar met chauffeur

Toeslag één pers. kamer € 70,-

***S Hochwiesmühle in Bexbach. Een prima 3 sterren superior hotel
met lift, restaurant en zwembam

opstapplaatsen Drachten-Leek-Hoogkerk-Groningen-Haren-Assen-Beilen-Hoogeveen-Meppel

Leeuwarden- Heerenveen

Ontvang gratis brochure

Vraag onze nieuwe reisgids voor 2020 nu gratis aan en hij zal gratis worden toegestuurd. Of bekijk de brochure online!