• 99+ jaar ervaring
  • Geld-terug-garantie
  • SGR & ANVR zekerheid
  • De mooiste busreizen

Home » Keurmerk Busbedrijf

Keurmerk Busbedrijf

De kwaliteit en de veiligheid van toeristisch, zakelijk en recreatief vervoer per touringcar neemt van jaar tot jaar toe. Dat is mede het werk van de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf. Deze stichting richt zich op de kwaliteitsverbetering van de bedrijfsvoering en de dienstverlening van de door haar erkende touringcarbedrijven.

sktb 2016

Naar een Nieuw Keurmerk De laatste jaren zijn de inhoudelijke verschillen tussen de huidige kwaliteitseisen van SKTB en de normen van ISO 9001: 2008 zo klein geworden, dat SKTB besloten heeft om over te stappen naar ISO 9001: 2008. Speciaal voor de Keurmerk Touringcarbedrijven is een Veiligheidsdocument ontwikkeld waarin een branchespecifieke invulling van – en aanvulling op de ISO 9001 normen wordt gegeven. In het Veiligheidsdocument wordt in aanvulling op het kwaliteitsmanagementsysteem van ISO de veiligheid in en om de touringcar in al zijn facetten geborgd. De naleving rij- en rusttijden heeft daarbij extra aandacht gekregen. Voor het overige betreffen de verschillen tussen het huidige en het nieuwe keurmerk met name enkele aangescherpte kwaliteitsnormen van ISO 9001:2008.

Touringcarbedrijven die in aanmerking willen komen voor dit nieuwe Keurmerk hebben de gelegenheid tot 1 april 2015 om aan de nieuwe erkenningsvoorwaarden te gaan voldoen. De erkenning op basis van het huidige Keurmerk stopt per 1 april 2015. Nieuwe Keurmerk Touringcarbedrijven dienen te beschikken over een geldig certificaat ISO 9001: 2008 en een certificaat Veiligheidsdocument, beiden uitgegeven door een onafhankelijke auditinstelling.

Reisgids aanvragen

Reisgids aanvragen

Onze reisgids voor 2022 is gratis te bestellen, indien u het bestelformulier invult of belt, dan wordt deze vrijblijvend naar u toe gestuurd.

Reisgids aanvragen

Waarom Paulusma Reizen?

  • 95+ jaar ervaring
  • 20 Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Bekijk onze reisgids 2022 online

Onze reisgids voor 2022 kunt u gratis bestellen of online bekijken!