Boek vóór 1 maart 2024 een busreis uit onze reisgids 2024 en ontvang € 5,00 korting per persoon per reisdag.

  • Meer dan 100 jaar ervaring
  • SGR & ANVR zekerheid
  • De mooiste busreizen

Home » Bestemmingen » Busreizen naar Polen

Busreizen naar Polen

Polen trekt steeds meer toeristen, die maar wat graag de mooie landelijke gebieden, de oude steden en de vriendelijke mensen komen bezoeken. Veel mensen zijn alleen bekend met de plaatsen met de bewogen WOII-geschiedenis. Maar er zijn veel onbekende gebieden in Polen die ook zeker een bezoek waard zijn. Paulusma Reizen organiseert daarom verschillende busreizen naar Polen, zodat u kennis kunt maken met dit prachtige land.

Polen is een land met heel veel geschiedenis, ongerepte natuur en vriendelijke bewoners. Van oudsher een welvarend gebied tussen het westelijke Europa en het voormalige oostblok. Steden als Warschau, Krakau, Wroclaw en Gdansk zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Het religieuze erfgoed in Polen is anders dan in de rest van Europa en zeker de moeite om in te verdiepen. Ook de natuurgebieden van de nationale parken herbergen een ongekende verzameling van flora en fauna.

Krakau

Krakau is een prachtige stad met een mooi centrum, oude gebouwen en veel gezelligheid, wat is opgenomen op de werelderfgoedlijst. Het is na Warschau de grootste stad van Polen.

Wroclaw

Wroclaw is de vierde stad van Polen, gelegen in een uitgestrekt landbouwgebied. De stad is gelegen aan de Odra, gelegen aan beide oevers en op de twaalf eilandjes in de rivier. De rivier telt ca. 130 bruggen.

Auschwitz

Een in Polen gelegen concentratiekamp uit de 2e wereldoorlog waar 1,3 miljoen mensen naar toe zijn gedeporteerd en waarvan 1,1 miljoen mensen om het leven zijn gekomen.

Nationale parken

Polen is een van de weinige landen in Europa waar men zoveel verschillende ongerepte landschappen en natuurgebieden aantreft. De meest waardevolle natuurgebieden van Polen zijn beschermd in 23 nationale parken met een totale oppervlakte van 300,000 hectare. Qua fauna en flora is Polen uniek: u treft er de meest uiteenlopende diersoorten aan. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Wisent, het grootste dier van Europa?

In alle parken wordt de natuur beschermd en de meesten zijn onderdeel van het Europees Ecologisch Netwerk en Natura 2000, voor de bescherming van vogels en hun leefgebieden.

Bekijk onze reisgids 2024 online

Onze reisgids voor 2024 kunt u gratis bestellen