Boek vóór 1 maart 2024 een busreis uit onze reisgids 2024 en ontvang € 5,00 korting per persoon per reisdag.

  • Meer dan 100 jaar ervaring
  • SGR & ANVR zekerheid
  • De mooiste busreizen

Home » Bestemmingen » Busreizen naar Duitsland

Busreizen naar Duitsland

Duitsland is het bezoeken waard! Onze oosterburen hebben namelijk zoveel te bieden. Prachtige cultuur, natuur en steden. Duitsland is een prachtig land om op vakantie te gaan of een busreis naartoe te boeken. De rijke geschiedenis van het land is onuitputtelijk. De burchten en kastelen van vroegere koningen als Karel de Grote of Augustus de Sterke zijn prachtige plekken om te bezoeken. Diverse musea over de oorlogsgeschiedenis of steden om te bezoeken. Ontdek de veelzijdigheid van Duitsland en boek één van onze busreizen naar Duitsland!

Busreis naar Duitsland als bestemming

Duitsland als vakantieland is goede keuze! Het land heeft zoveel te bieden. Prachtige natuur, veel cultuur én steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. De geschiedenis van Duitsland is enorm rijk. Grote koningen hebben er geheerst en hun sporen achtergelaten. Het noorden van dit vakantieland is bijvoorbeeld vrij vlak en het landschap lijkt best veel op die van Nederland. Hoe zuidelijker wordt gereisd, des te bergachtiger het land wordt én zelfs mooie wintersportgebieden kent. Winterberg is hiervan voor veel Nederlanders het bekendste gebied.

Geschiedenisreis door Duitsland

De meerdaagse busreizen naar Duitsland van Paulusma zijn één van de leukste manieren om de geschiedenis van Duitsland te ontdekken. Ontdek dat het land veel meer heeft te bieden dan de oorlogse geschiedenis. Paulusma biedt diverse meerdaagse rondreizen aan naar Oost-Duitsland, of juist het het groene bergachtige Zwarte Woud in het zuiden.

Tijdens de rondreizen kunt u musea bezoeken die zoveel te vertellen hebben over het rijke verleden van Duitsland. De kunstcollecties van de musea zijn indrukwekkend te noemen! De Duitse kunst is bijzonder mooi om te zien én vertelt veel over de geschiedenis van de het land. Hoe kunstenaars vroeger het land zagen, hoe de steden en mensen er vroeger uit zaken. Denk daarnaast ook aan de architectuur van het land. Oude gebouwen, kastelen en kerken zijn ondanks de oorlog goed intact gebleven of prachtig gerestaureerd.

Dus als u net zo enthousiast wordt van de Duitse geschiedenis en cultuur als wij, neemt Paulusma u graag mee op een busreis naar Duitsland.

Stedentrip in Duitsland

Duitsland heeft diverse prachtige steden waar waar je met Paulusma naartoe kunt reizen. Denk eens aan de volgende steden:

Berlijn

De hoofdstad van Duitsland. Misschien niet de mooiste stad, maar wel een stad met veel activiteit en geschiedenis. Er is altijd wel wat te beleven of te zien. Denk aan de vele restaurantjes, musea en de Berlijnse muur. Ook het nachtleven van Berlijn is heel actief. Bezoek bijvoorbeeld één van de vele biergartens of terrasjes met gezellige (live) muziek.

Hamburg

De leukste stad van Noord-Duitsland. Hamburg. Het is de tweede stad van Duitsland en de derde havenstad van Europa. Ontdek het binnenmeer De Alster, ontdek de Haven, De Speicherstadt, Sankt Pauli of uren lang winkelen. Er zijn veel restaurant waarvan velen vis als specialiteit op de kaart hebben staan.

Düsseldorf & Essen

Vlak over de grens in Duitsland liggen de steden Düsseldorf & Essen. De laatste is bijzonder om te bezoeken vanwege één van de mooiste kolenmijnen van de wereld. Deze staat niet voor niets op de Wereld erfgoedlijst van Unesco. Daarnaast is het net als Hamburg een prachtige stad om te shoppen.
Düsseldorf ligt iets dichterbij Nederland en staat bekend om zijn gezellige kerstmarkt en de Königsallee, de beroemde winkelstraat.

Enthousiast geworden? Bekijk het aanbod hierboven en boek uw volgende busreis naar Duitsland bij Paulusma.

Bekijk onze reisgids 2024 online

Onze reisgids voor 2024 kunt u gratis bestellen