• Meer dan 100 jaar ervaring
 • SGR & ANVR zekerheid
 • De mooiste busreizen

Home » Bestemmingen » Busreizen naar België

Busreizen naar België

Een trip naar onze zuiderburen, het prachtige België, is een geweldige optie voor zowel een dagtocht als een meerdaagse busreis. Paulusma Reizen biedt daarom verschillende meerdaagse busreizen naar België, waar u lekker kunt genieten van het Bourgondische Belgische leven. Neem bijvoorbeeld de uitgebreide 4-daagse stedentrip langs de steden Antwerpen, Gent, Brugge en Brussel.

Ontdek deze mooie steden op onze busreizen naar België

Brussel: bruisende hoofdstad van Europa

Brussel is meer dan alleen de hoofdstad van België. Het is een bruisende stad met een rijke historie, een unieke mix van culturen en een onweerstaanbare charme. Dat ziet u  meteen als u  door de prachtige wijken wandelt, de iconische bezienswaardigheden bewondert en de authentieke sfeer van deze fascinerende stad proeft. Geen wonder dat bij onze busreizen naar België vaak gekozen wordt voor Brussel.

Deze hoogtepunten van Brussel mag dus eigenlijk niet missen:

 • Grote Markt: Dit is het kloppende hart van Brussel, omringd door gildehuizen met prachtige gevels. Op deze plek waant u zich even terug in de middeleeuwen, bijvoorbeeld als je vanaf het Broodhuis geniet van het uitzicht.
 • Manneken Pis: Dit beroemde plassende beeldje kent u vast nog wel uit uw jeugd en staat symbool voor de rebelse Brusselse geest. Een selfie met dit iconische monument mag dus niet in uw foto’s ontbreken.
 • Atomium: Dit futuristische monument, gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958, biedt een spectaculair 360-graden uitzicht over de stad. Wanneer u tijd hebt, zijn de interactieve tentoonstellingen de moeite waard om te bezoeken. Daarmee ervaart u de wetenschap van dichtbij.
 • Koninklijk Paleis van Brussel: Dit is de officiële residentie van de Belgische koninklijke familie. Hier bewondert u prachtige architectuur, rijkelijk ingerichte kamers en wisselende tentoonstellingen.
 • Magritte Museum: Dwaal ook eens door de surrealistische wereld van een van de beroemdste Belgische kunstenaars René Magritte. In dit museum, dat naar hem is vernoemd, bewondert u zijn beroemde meesterwerken en kunt u zich laten inspireren door zijn unieke visie.

Brussel heeft dus voor ieder wat wils

Brussel is voor geschiedenisliefhebbers, kunstkenners, fijnproevers en avonturiers. In Brussel ontdekt u een authentieke sfeer in wijken zoals in de wijken Matongé, Dansaert en Sablon. Neem de tijd om te genieten van bijvoorbeeld een heerlijke Belgische wafel, chocolade of een portie locale mosselen en friet. Bezoek musea zoals het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en het Stripmuseum.

 

Busreizen naar België - Brussel Grote Markt

 

Busreizen naar België - Brussel - Atomium

 

Antwerpen: Havenstad vol energie en creativiteit

Antwerpen is de tweede stad van België. Deze bruisende stad combineert haar rijke historie met een moderne flair en is een paradijs voor liefhebbers van mode, kunst en cultuur. Als u dus naar een van onze busreizen naar België kijkt, dan moet u ook zeker even naar Antwerpen kijken.

Hoogtepunten van Antwerpen die u dus niet mag missen:

 • Grote Markt: Het centrale plein van Antwerpen, omringd door prachtige gildehuizen en het imposante stadhuis. Hier geniet u van de levendige sfeer op terrasjes en cafés.
 • Modewijk: Ontdek de trendy boetieks, haute couture-huizen en conceptstores in de bruisende modewijk. Laat je inspireren door de nieuwste trends en doe een unieke aankoop.
 • Diamantwijk: Duik in de fascinerende wereld van diamanten in de Antwerpse Diamantwijk. Bezoek gespecialiseerde winkels, bewonder schitterende creaties en ervaar de expertise van de diamantstad.
 • MAS – Museum aan de Stroom: Ontdek de rijke maritieme geschiedenis van Antwerpen en de stad in al haar facetten. Bewonder de interactieve tentoonstellingen en geniet van het panoramische uitzicht.
 • Rubenshuis: Dompel je onder in het leven en werk van Peter Paul Rubens, de beroemde Antwerpse barokkunstenaar. Bewonder zijn schilderijen, sculpturen en het prachtige interieur van zijn woonhuis en atelier.

 

 

Belgie - Antwerpen - Grote Markt

Andere Belgische steden die we met onze busreizen naar België bezoeken

Gent

Gent ademt geschiedenis en biedt u een boeiende variatie van cultuur aan in een combinatie van modern en historisch stadsleven. Dit is de stad voor levensgenieters, niks moet, alles kan, een stad op mensenmaat. De sympathieke en gastvrije Gentenaren weten wat goed leven is. Kom kijken naar o.a. het wereldbefaamde meesterwerk het Lam Gods, van de gebroeders Van Eyck, te bewonderen.

Brugge

Brugge is een stad die indruk maakt. Het kleine maar gezellige centrum met al haar mooie historische gebouwen is een lust voor het oog. Dit heeft Brugge het Unescolabel van Werelderfgoedstad opgeleverd. Een bezoek aan d’Halve maan de enige nog werkende brouwerij, het Belfort of een rondvaart over de Leie maakt Brugge zeer speciaal. Laat u verassen door de gastvrijheid en laat u meevoeren naar het verleden.

Boek dus vandaag nog een van onze mooie busreizen naar België.

 

 

België - binnenstad Gent met gracht

Ardennen

De Ardennen zijn vanuit Nederland een bijzonder populaire bestemming. Mooie bossen oude plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoek. Om enkele te noemen, het bekende Spa, Dinant, Luik en Bastogne of in het Nederlands Bastenaken. Ook de grotten van Han en de watervallen van Coo zijn bij veel mensen bekend uit hun jeugd en van horen noemen. In de Ardennen zijn nog vele oude kastelen te bezoeken.

 

 

 

Busreizen naar België -Dinant Citadelle

België in beeld

Andere bestemmingen

Onze andere bestemmingen.

Bekijk onze reisgids 2024 online

Onze reisgids voor 2024 kunt u gratis bestellen