Boek vóór 1 maart 2024 een busreis uit onze reisgids 2024 en ontvang € 5,00 korting per persoon per reisdag.

  • Meer dan 100 jaar ervaring
  • SGR & ANVR zekerheid
  • De mooiste busreizen

Home » Algemene informatie

Algemene informatie

Minimum deelname. Alle reizen gaan door bij een minimum deelname van 20 personen. Bij het niet doorgaan van een reis kan overgeboekt worden op een andere reis, die op dezelfde of naastliggende datum vertrekt. In een dergelijk geval krijgt men ruim van tevoren bericht. Indien men zich terugtrekt krijgt men het reeds betaalde bedrag gerestitueerd.

Administratiekosten. Per reservering wordt € 15,00 administratiekosten in rekening gebracht voor de meerdaagse reizen en € 3,75 per reservering voor de dagtochten.

Calamiteitenfonds. Onze reizen vallen onder het calamiteitenfonds. Per boeking tot 9 personen bedragen de kosten hiervan € 2,50 per boeking. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan één van onze georganiseerde reizen (of deel hiervan) uw reissom terugkrijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis niet of niet volledig kunnen uitvoeren.

Reissom. In de reissommen zijn begrepen: uw plaats in de touringcar, logies, maaltijden zoals omschreven bij de reis. Tafeldranken, consumpties onderweg e.d. komen voor rekening van de gebruiker, evenals entrees, boottochten, bergbahnen e.d.

Kamerindeling. Over het algemeen beschikken onze hotels over tweepersoons kamers. Op verzoek kunnen wij een éénpersoonskamer voor u reserveren.

Paspoorten. Voor alle reizen in deze gids  vermeld (met uitzondering van de vliegreizen), kunt u volstaan met een Europese identiteitskaart of een geldig Europees paspoort. Voor Rusland geldt een visumplicht.
Niet ingezetenen van de EU dienen zelf na te gaan of zij een visum nodig hebben. De gevolgen van het ontbreken van het benodigde reisdocument zijn geheel voor eigen risico.

Instapplaatsen. U wordt zo dicht mogelijk van uw huis opgehaald. Circa één week voor het vertrek van uw reis krijgt u de vertrektijd en plaats van instappen toegezonden. De deelnemers worden teruggebracht naar de plaatsen waar zij zijn ingestapt. Indien vandaar verbinding met hun woonplaats door een of andere oorzaak niet mogelijk is, dan zijn de hierdoor ontstane kosten niet voor onze rekening.

Aansprakelijkheid. Wij dragen geen enkele verantwoording en zijn niet aansprakelijk als door een of andere reden oponthoud ontstaat of het programma niet geheel kan worden uitgevoerd, evenmin voor hieruit ontstane schade of kosten. Indien de deelnemer geen gebruik maakt van de door de reisorganisator, of in opdracht van deze, door derden ter beschikking gestelde vervoermiddelen, geschiedt zulks geheel en al voor rekening en voor risico van de deelnemers.

Dagtochten. Men is vrij aan de excursies deel te nemen welke apart vermeld staan.

Bagage. De bagage dient de normale omvang niet te overtreffen en dient voorzien te zijn van labels, welke vooraf door ons opgestuurd worden. De chauffeurs zorgen voor het in- en uitladen van de koffers. Overtuig u steeds ervan dat uw bagage in de touringcar geladen wordt.

Valutawijzingen. Bij belangrijke wijzigingen in de buitenlandse valuta behouden wij ons het recht voor onze prijzen dienovereenkomstig te wijzigen.

Volpension         = overnachting / ontbijt / lunch / diner.
Halfpension       = overnachting / ontbijt / ’s avonds diner.
Logies / ontbijt = overnachting / ontbijt.

Roken (niet roken). Roken in de bus is niet toegestaan.

Verzekering. Ga met een goede verzekering op vakantie. Een annuleringsverzekering en een reisongevallen-, bagage- en ziektekostenverzekering kosten u relatief niet veel. Wij bemiddelen graag bij het afsluiten daarvan.

Medicijnen. Als u medicijnen gebruikt, is het raadzaam deze mee te nemen in uw handbagage. Voor alle zekerheid adviseren wij u ook het recept mee te nemen.

Reispapieren. De benodigde reispapieren ontvangt u circa een week voor vertrek.

Bevestiging. Na reservering krijgt u van ons een bevestiging, controleer of de bevestiging de juiste gegevens vermeldt.

Opstapplaatsen. Wij hebben geen lange ophaalroutes en wij hebben ook geen overstapplaatsen in het zuiden van het land. Wij rijden rechtstreeks vanuit het noorden naar uw vakantiebestemming.

Eénpersoons kamers. Voor iedere reis is de éénpersoonskamertoeslag op aanvraag.

Onvolkomenheden. Wij doen al het mogelijke om uw vakantie probleemloos te laten verlopen. Mocht u gedurende de reis een fout of tekortkoming constateren, dan dient u dit direct te melden bij de hotelier, de gids of de chauffeur. In bijna alle gevallen kan uw probleem dan direct opgelost worden. Als uw klacht na uw melding niet naar tevredenheid is opgelost, dan kunt u dit uiterlijk binnen een maand na thuiskomst schriftelijk kenbaar maken. Indien achteraf blijkt dat u ter plaatse geen melding heeft gedaan en de reisorganisator niet in de gelegenheid is gesteld de tekortkoming te verhelpen, dan kan eventueel recht op schadevergoeding worden beperkt of uitgesloten omschreven bij de reis.

Reisgids aanvragen

Reisgids aanvragen

Onze reisgids voor 2024 is gratis te bestellen, deze zal eind december uitkomen. Indien u het bestelformulier invult of belt, dan wordt deze vrijblijvend zo spoedig mogelijk naar u toe gestuurd.

Reisgids aanvragen

Waarom Paulusma Reizen?

  • 100 jaar ervaring
  • 20 Touringcars
  • 100+ Busreizen
  • Altijd voordelige prijzen

Bekijk onze reisgids 2024 online

Onze reisgids voor 2024 kunt u gratis bestellen