Kroatië

rondreis, Kroatië

   

Wie op zoek is naar een andere vakantiebestemming die toch behoorlijk     vertrouwd aanvoelt, zit goed in Kroatië. Een prachtig land in het zuiden van Europa. Een land met vele gezichten, welke uiteen loopt van oude bossen, rotsachtige hoogvlakten, gezellige drukke middeleeuwse steden, nostalgische en rustige dorpjes met de bijbehorende rustieke haventjes tot aan de vele eilandjes langs de Dalmatische kust.

U bezoekt boeiende steden zoals Split en het aangrijpende Dubrovnik, waar overblijfselen herinneren aan de tragische periode die eindigde in 1995. Dubrovnik wordt als één van de mooiste steden van de Adriatische kust beschouwd en daarom ook wel de Parel van de Adriatische Zee genoemd. De oude stad van Dubrovnik staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. We maken een uitstapje naar Bosnië-Herzegovina, waar we een bezoek brengen aan Mostar, bekend om de Stari Most (oude brug) die eveneens op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Daarnaast maakt u kennis met nationale parken waaronder Krka en de Plitvice meren. Kortom, een indrukwekkende rondreis door een land waar natuur, cultuur en gastvrijheid hand in hand gaan.

Dag 1 en 2. Heenreis. Via diverse opstapplaatsen rijden we naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting. Na het ontbijt rijden we via Oostenrijk naar Slovenië. Na de Sloveense grens gepasseerd te hebben is het nog maar een kleine eindje rijden naar Bled.

Dag 3. Bled-Plitvice meren. Na het ontbijt vertoeven wij een halve dag rond het schitterend meer van Bled. Bled staat tevens bekend om het buitenverblijf van het voormalig Joegoslavische staatshoofd Tito. De mogelijkheid bestaat om met de boot het schitterende eiland te bezoeken met haar bekende kerk. Aansluitend rijden we langs Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, naar de omgeving van de Plitvice meren voor diner en overnachting.

4e dag. Plitvice meren-Makarska Riviera. De Plitvice meren is een van de mooiste parken van Kroatië die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het park is bekend door het totaal van 16 meren die in elkaar overvloeien. De meren zijn door de heuvels en kleine bergen ingesloten en worden onderling met elkaar verbonden door 90 klaterende watervallen. Het heldere water in de meren zit vol met mineralen en heeft daardoor een eigen kleur gekregen. De ene keer lijkt het water groen. Vanaf een andere hoek heeft het water weer een blauwe kleur. Via steigers kunt u zich helemaal vrij bewegen door dit prachtige natuurgebied. 's Middags vertrekken we richting de Markarska Riviera, waar we de komende vier nachten verblijven.

5e dag. Makarksa-Dubrovnik. Ons hoogtepunt van deze reis is een bezoek aan de prachtige havenstad Dubrovnik, ook wel 'de parel van de Adriatische zee' genoemd. O.l.v. een gids maken we kennis met de stad. Dubrovnik is eigenlijk één grote museumstad met zijn talloze monumenten, kerken en de oudste apotheek van de wereld, omringd door de beroemde stadsmuren die op sommige gedeelten 10 m dik en wel tot 20 m hoog zijn. De stad staat op de lijst van Unesco.

6e dag. Makarksa-Mostar (Bosnië-Herzegovina). We verlaten de Makarska Riviera en gaan we naar Bosnië-Herzegovina, waar we de oude stad Mostar bezoeken. Bekend om de Stari Most, een oude brug over de rivier de Neretva. De brug werd tijdens de oorlog verwoest en in 2001 weer herbouwd. Sinds 2005 staat deze brug als blikvanger van de binnenstad van Mostar op de lijst van Unesco. Onderweg naar de brug loopt u langs talrijke souvenirwinkeltjes en kraampjes.

7e dag. Makarska Riviera. Na al die prachtige excursies is vandaag een rustdag ingelast. U kunt de mooie omgeving zelf verkennen of op het strand van de zon genieten. Het hotel ligt aan het strand en heeft een terras, snackbar, binnen- en buitenzwembad.

8e dag. Sibenik-Trogir-Split. Na het ontbijt brengen we een bezoek aan 2 beroemde steden die ook op de lijst van Unesco staan: Split en Trogir. Vertrek naar Split, de grootste Dalmatische stad die is ontstaan nadat de Romeinse keizer Dioclecianus daar zijn paleis liet bouwen. Het is één van de grootste en best bewaarde paleizen uit de Romeinse tijd. De 'witte' stad heeft een mooi oud centrum met vele oude straatjes en pleinen en een prachtige zeeboulevard, u kunt zich hier evengoed in Venetië wanen! Na Split rijden we naar de middeleeuwse stad Trogir die eigenlijk verbonden is door bruggen met het vaste land. U bezoekt het bekende Kamerlengo kasteel en de San Marco toren. De binnenstad van Trogir met zijn kronkelende, soms bijna overdekte nauwe straatjes met eeuwenoude keien, wordt niet ten onrechte een openluchtmuseum genoemd. Vervolgens naar Sibrenik voor diner en de komende 2 overnachtingen.

9e dag. Sibrenik-Krka Nationale park/watervallen. Vandaag brengen we een bezoek aan de watervallen, gelegen in het Krka nationale park.

10e dag. Sibrenik-Zadar-Crikvenica. Na het ontbijt verlaten we Sibrenik en rijden we richting Crikvenica. Onderweg bezoeken we de stad Zadar, de voormalige hoofdstad van Dalmatië, gelegen op een schiereiland. Zadar heeft volop historische gebouwen zoals de Anastasia kathedraal, de ronde Donatus kerk (kerk heeft geen fundering maar is gebouwd op de resten van het Romeinse forum) en middeleeuwse stadsmuren. Daarna richting Crikvenica.

11e dag. Crikvenica-Zuid-Duitsland. Na het ontbijt vertrekken we richting grotten van Postonja voor een bezoek. Deze grotten zijn de op één na grootste ter wereld. Zo groot, dat je je binnen en buitenom met een (omgebouwde) trein moet verplaatsen. In de grotten is een vaste temperatuur van tussen de 8 en 10 graden. Na het bezoek zetten wij onze reis voort naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

12e dag. Zuid-Duitsland-Nederland. Terug in Nederland waar we deze reis afsluiten met een afscheidsdiner.

Prijs per persoon inclusief:
• reis per comfort class touringcar
• halfpension
• kamers met douche en wc
• avondeten als driegangenmenu of buffet
• hotels van middenklasse
• gids in Dubrovnik
• gids in Trogir
• gids in Split
• gids in Zadar
• gids inSibenik
• entree Krka watervallen
• entree Plitvice meren
• entree kathedraal in Split
• entree kathedraal in Sibenik
• entree kathedraal in Trogir
• entree kathedraal in Zadar
• entree apotheek Dubrovnik
• entree klooster Dubrovnik
• entree vesting Dubrovnik
• entree Postonja
• afscheidsdiner

Deze reis vertrekt op:
Vanaf € 888,-
12 dagen